menu

Fotogaléria 2022

Vyhodnotenie 14. ročníka Zimného pohára 2022

Po ročnej prestávke z dôvodu pandemickej situácie sa uskutočnil už 14. ročník Zimného pohára 2022. Do tohto ročníka sa prihlásilo 12 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín, kde sa hralo jednokolovo systémom každý s každým.
Zápasy základnej časti sa odohrali na umelej tráve mestského štadióna v Lučenci, kde za ústretovosť a spoluprácu ďakujeme Mestu Lučenec, správcovi štadióna pánovi Ambróžovi, ako aj funkcionárom MŠK Novohrad Lučenec, ktorí vytvorili výborné podmienky pre realizáciu turnaja. Už v skupinách sa vyskytli prekvapenia, keď favoriti z vyššej krajskej súťaže zaváhali z mužstvami oblastnej súťaže. Hneď v 1. kole skupiny C podľahlo družstvo Buzitky hráčom z Cinobane. V 2. kole sa zase v stretnutí Buzitka – Santrio Láza zrodila remíza a tak ambície piatoligového favorita postúpiť do nadstavbovej časti sa skončili. Prekvapením 2. kola skupiny B bola zase výhra Baníka Ružiná nad popredným mužstvom 5. ligy z Olovár. V skupine A potvrdilo úlohu favorita OŠK Radzovce, ktoré po jednoznačných výsledkoch postúpilo do semifinále. Sem postúpili aj víťazi skupín B a C - Baník Ružiná a CŠK Cinobaňa. O štvrtom postupujúcom sa rozhodlo medzi mužstvami FK Lovinobaňa a OŠK Olováry, keď zásluhou lepšieho skóre sa šťastena usmiala na mužstvo z veľkokrtíšskeho okresu.
V semifinálových stretnutiach sa stretli najprv Baník Ružiná a OŠK Radzovce. Líder 6. ligy oblastnej súťaže nestačil na jednoznačne lepšieho favorita a po výhre 8:0 do finále postúpilo družstvo Radzoviec. V druhom stretnutí sa stretli družstvá CŠK Cinobaňa a OŠK Olováry. Vo vyrovnanom zápase plnom zvratov sa po výsledku 4:4 rozhodlo až po pokutových kopoch. Tieto lepšie zvládlo mužstvo z Cinobane.
Vyvrcholením súťaže bol finálový zápas, v ktorom sa stretli CŠK Cinobaňa a OŠK Radzovce. Za pekného slnečného počasia pri slušnej diváckej kulise stretnutie začali lepšie hráči z Cinobane, ktorí v úvode vyhrávali 1:0. Hostia však rýchlo vyrovnali a postupne získali rozhodujúci náskok. V závere ešte Cinobaňa skorigovala skóre, ale po výsledku 4:7 napokon zaslúžene zvíťazilo mužstvo Radzoviec. Jeho hráči tak dosiahli hatrick v získaní pohára v troch ročníkoch za sebou. Toto družstvo získalo víťazný pohár už celkove štvrtýkrát a stalo sa tak najúspešnejším družstvom v histórii Zimného pohára od roku 2008.
Slávnostné vyhodnotenie turnaja sa uskutočnilo za účasti predstaviteľov ObFZ Lučenec, predsedu Mgr. Radoslava Čičmanca a sekretára Štefana Pastoreka. Trofej najlepšieho strelca s 12-timi gólmi si prevzal G. Horváth z Radzoviec, za najlepšieho hráča bol vyhodnotený Radoslav Berky z Cinobane. 3. miesto obsadilo družstvo Baníka Ružiná, pretože družstvo OŠK Olováry na zápas o 3.-4. miesto nenastúpilo.
K zdarnému priebehu finálového stretnutia prispela aj rozhodcovská trojica v zložení S. Jačmeník, A. Mózer a F. Mózer.

Výsledky finálových zápasov ZP 2022:

Semifinále:

OŠK Olováry – CŠK Cinobaňa 4:4 (PK- 4:5),
Góly: R. Golian, A. Kamendy, R. Máč, M. Hriň - R. Berky-3, P. Čierny

OŠK Radzovce- Baník Ružiná 8:0,
Góly: G. Horváth-3, J. Lipták a J. Matúška -po 2, K. Telek

Finále o 1.- 2. miesto:

OŠK Radzovce – CŠK Cinobaňa 7:4 (4:1),
Góly: P. Iskra, G. Horváth po 2, J. Lipták, J. Matúška, F. Tóth - P. Čierny- 2, M. Berky, R. Berky