menu

Fotogaléria 2020

Zimný pohár 2020

Vyhodnotenie 13. ročníka Zimného pohára 2020

Počas zimnej prestávky sa uskutočnil už  13. ročník  Zimného pohára 2020. Zimný pohár pravidelne organizuje  ObFZ Lučenec ako súčasť zimnej prípravy pre družstvá z okresných súťaží, pre družstvá dospelých V. ligya družstvá dorastu z vyšších súťaží SsFZ. Do tohto ročníka sa prihlásilo12 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. Tu sa hralo systémom každý s každým.

            Zápasy základnej časti sa odohrali na umelej tráve mestského štadióna v Lučenci, kde za ústretovosť a spoluprácu ďakujeme firme SPOOL Lučenec. V skupinách potvrdili svoje ambície favoriti z vyššej krajskej súťaže, aj keď sa trochu očakávalo, že o postup zabojujú aj popredné družstvá z čela tabuľky okresnej súťaže (Cinobaňa, Tomášove i Kalinovo B). Do semifinále napokon postúpili víťazi skupín Santrio Láza, OŠK Radzovce, OŠK Olováry a družstvo dorastu MŠK Novohrad Lučenec z 2.miesta, keď o postupe v ich prospech rozhodlo pri rovnakom počte bodov so Slovanom Vidiná lepšie skóre.

V semifinálových stretnutiach sa stretli najprv MŠK Novohrad Lučenec a OŠK Radzovce, kde po vyrovnanom 1. polčase jednoznačne zvíťazilo družstvo Radzoviec v pomere 1:7. V druhom stretnutí sa stretli družstvá Santrio Láza a OŠK Olováry. Hráči Santria prekvapili súpera rýchlou a kombinačnou hrou a po pekných góloch presvedčivo zvíťazili v pomere 5:0.

Očakávané finálové zápasy zastavila pandémia koronavírusu a až po viac ako troch mesiacoch sa odohrali zápasy o 3. miesto, ako aj finále ZP 2020.

V zápase o 3. miesto sa na hlavnej trávnatej ploche v Lučenci stretli družstvá OŠK Olováry a dorastencov MŠK Novohrad Lučenec, doplnené aj o hráčov z A- mužstva. Hostia z Olovár domácich prekvapili agresívnou útočnou hrou a pomerne skoro sa dostali do vedenia gólom A. Buriša. Postupne sa hra vyrovnala a domácim sa v 59. min podarilo vyrovnať gólom K. Oláha. V závere sa hralo vabank, keď obe družstvá nepremenili viaceré gólové príležitosti a keď sa zdalo, že na rad prídu kopy zo značky PK, Olováry vsietili víťazný gól. Po výsledku 2:1 si tak z rúk predsedu ŠTK Mgr. Dušana Zdechovana a sekretára ObFZ Štefana Pastoreka prevzali pohár za 3. miesto.

Finále, ktoré sa odohralo na výborne pripravenom ihrisku v Buzitke, zabezpečili družstvá OŠK Radzovce a Santria Láza. Za úmornej horúčavy si tradiční rivali nič nedarovali, hralo sa vo vysokom tempe, s množstvom osobných súbojov, ale korektne. Do vedenia sa dostalo družstvo Radzoviec v závere 1. polčasu po góle G. Horvátha z PK. Aj v druhom polčase mužstvá pokračovali v kvalitných výkonoch a  postupne  pribúdala aj nervozita. Horúce hlavy musel schladiť rozhodca, keď v 73. min. vylúčil po dvoch hráčoch z oboch mužstiev. Po týchto vylúčeniach sa hra opäť ukľudnila a gólom J. Liptáka v závere stretnutia Radzovce dotiahli stretnutie do víťazného konca. Družstvo Radzoviec tak obhájilo víťazstvo z minulého roku a opakovane získalo pohár za celkové víťazstvo v súťaži.

Slávnostné vyhodnotenie turnaja sa uskutočnilo za účasti predstaviteľov ObFZ Lučenec. Trofej najlepšieho strelca s 13-timi gólmi si prevzal G. Horváth z Radzoviec. Porazený finalista - Santrio Láza - si prevzal vecné ceny lopty pre mládež. Pohár ZP 2020 a zápasovú loptu od firmy MEVA sport prevzal kapitán družstva OŠK Radzovce z rúk predsedu ObFZ Lučenec Mgr. Radoslava Čičmanca a predsedu ŠTK Mgr. Dušana Zdechovana.

Pred početnou diváckou kulisou k zdarnému priebehu finálového stretnutia prispela aj rozhodcovská trojica v zložení M. Jačmeník, S. Polomský a J. Kojnok.

Výsledky finálových zápasov ZP 2020:

O 3.-4. Miesto:

OŠK Olováry – MŠK Novohrad Lučenec 2:1(1:0), G: A. Buriš, T. Fehér - K. Oláh.

O 1.-2. Miesto

OŠK Radzovce - Santrio Láza 2:0 ( 1 : 0), G. G. Horváth(PK), J. Lipták