menu

Spravodaje 2016-2017

Úradný Spravodaj ObFZ č. 32/2016-2017 10.03.2017

Športovo-technická komisia – predseda Ing. I.Ostrihoň

1. ŠTK oznamuje zástupcom FK, že dňa 16.03.2017 sa o 15,30 hod. v zasadačke ObFZ Lučenec uskutoční Aktív klubov pred začiatkom jarnej časti súťažného ročníka 2016/2017. Pozvánky a program budú zaslané emailovou poštou. Povinná účasť min. 1 zástupcu FK.

2. ŠTK nariaďuje odohrať dohrávané zápasy 7.ligy dospelých z jesennej časti nasledovne:

1. kolo Š. Bukovinka – Kalinovo B – Breznička dňa 01.04.2017 o 15,30 hod.

6. kolo Pan.  Dravce  – Kalinovo B – Breznička dňa 08.04.2017 o 15,30 hod.

Zimný pohár 2017 :

Opätovne upozorňuje FK ŠK Rapovce, Sklotatran Poltár, Baník Kalinovo- Breznička, Sokol P. Dravce na predloženie dokladu o úhrade prenájmu za umelú trávu. Platbu  bolo potrebné uhradiť najneskôr do 10. 02.2016 a doklad o úhrade povinne zaslať pod následkom disciplinárnych opatrení na sekretariát ObFZ LC.

Program najbližších zápasov:

Finále

19.03.2017 ( nedeľa)

o 13,00hod. o 3.-4. miesto: Santrio Láza/Málinec – Tomášovce/Buzitka  

o 15,00hod. o 1.-2. miesto: Santrio Láza/Málinec- Tomášovce/Buzitka 

e-mail: stk@obfzlc.sk

 

Komisia mládeže – predseda Ing. J. Havran

1. KM oznamuje mužstvám hrajúcim 5.ligy žiakov, že 1.FK Buzitka svoje domáce zápasy odohrá vždy v nedeľu o 10, 00 hod. resp. ako predzápas dospelých.

2. KM žiada FK hrajúce súťaže mládeže, aby požiadavky zmien termínov MFS, UHČ, HP pre jarnú časť súťažného ročníka 2016/2017 formou podania cez ISSF alebo emailom v termíne do 15.3.2017.

 

Komisia rozhodcov – predseda Ing. M. Budáč

Oznamujeme R a DZ, že Zimný Seminár pred jarnou časťou súťažného ročníka 2016/2017 sa uskutoční v termíne 18.-19.03.2017 v Penzióne Family, Kokava nad Rimavicou - Línia. Príchod účastníkov seminára je do 13.00 hod. s následným ubytovaním a prezentáciou do 13.45 hod.

Upozorňujeme R a DZ aby si svoje pracovné a súkromné povinnosti zariadili tak aby sa mohli  seminára zúčastniť. Zároveň oznamujeme, že účasť na seminári je podmienkou delegovanie R a DZ v jarnej časti súťažného ročníka a KR neplánuje organizovať náhradný seminár.

Žiadame R a DZ, ktorí sa ospravedlnili aby bezodkladne zaslali na mail kr@obfzlc.sk relevantný doklad, potvrdenie o svojej neúčasti (pr.: práceneschopnosť, potvrdenie zo školy a podobne).

kr@obfzlc.sk

 

Matričná komisia  - predseda Štefan Pastorek

1. Upozorňujeme FK  na termíny zimného prestupového obdobia amatérov:

a) od 01.01. do 15.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie bez obmedzenia),

b) od 01.01. do 30.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie s obmedzením).

2. pri posledných úpravách v ISSF sa doplnila najnovšia funkcia – žiadosť o striedavý štart /ukončenie striedavého štartu. Klubový manažér družstva, v ktorom by mal/a hráč/ka štartovať na striedavý štart zadáva žiadosť, hráč musí žiadosť potvrdiť a následne ISSF notifikuje klubového manažéra materského klubu. Po schválení všetkými stranami žiadosť dostáva na odsúhlasenie/zamietnutie tajomník príslušnej ŠTK. Tajomník ŠTK na základe SP SFZ čl.28 a čl.31 musí dbať na princípy a ustanovenia týchto článkov.
Najzákladnejšími princípmi sú tie, aby išlo o súťaže rozdielnych úrovní a aby to bolo minimálne 7 dní pred začiatkom jesennej alebo jarnej časti súťaže, a to tej, ktorá začína skôr. Taktiež je dôležitá informácia, že „na pozadí" sa tento striedavý štart správa ako matričný úkon, takže v prípade ukončenia striedavého štartu v medziobdobí hráč nemôže zaevidovať iný striedavý štart a ani iný transfer. Tak isto, ak má hráč zaevidovaný napríklad prestup s obmedzením, nemôže ísť v tom istom ročníku na striedavý štart a pod. v zmysle platných noriem SFZ. Nakoľko sú tieto striedavé štarty v kompetencii príslušného riadiaceho orgánu, podľa SP SFZ, tak schvaľovací proces musel byť presmerovaný na tajomníkov ŠTK. Ale keďže tieto striedavé štarty úzko súvisia s klasickými transfermi je nutná kooperácia medzi matrikárom zväzu a tajomníkmi ŠTK. Vo všetkých prípadoch takýchto žiadostí je stanovený poplatok-5.-EUR. V prípade, že žiadosť je v súlade s týmito článkami, tajomník ŠTK žiadosť schváli.
Funkcionalita: v ISSF / elektronická podateľňa / žiadosť o transfer hráča / typ žiadosti: striedavý štart , registračné číslo hráča, dátum začiatku, dátum ukončenia je vždy posledný deň súťažného ročníka, výber družstva a výber súťaže v ktorej by mal/a hráč/ka štartovať.

 

Správy sekretariátu

1. Upozorňujeme futbalové kluby, aby svoje kontakty v ISSF aktualizovali. Prípadné zmeny štatutárneho orgánu klubu resp. klubového manažéra, je potrebné zaslať e-mailovou poštou a v prílohe (scan) zápisnicu z členskej schôdze, uznesenie a prezenčnú listinu zo zasadnutia.

 

Mgr. Radoslav Čičmanec-  predseda ObFZ LC                                                 Štefan Pastorek – sekretár ObFZ LC

V Lučenci 10.03.2017

 

E-mail: obfzlc@obfzlc.sk

web: www.obfzlc.sk