menu

Fotogaléria 2022

Zimný seminár rozhodcov a delegátov - 04.03.2022

Dňa 4. marca sa uskutočnil v priestoroch štadióna MŠK Novohrad Lučenec zimný licenčný seminár rozhodcov a delegátov Oblastného futbalového zväzu Lučenec, ktorého sa okrem oblastných rozhodcov či delegátov zúčastnili aj krajskí rozhodcovia a viacerí členovia komisií či výkonného výboru.

Na seminári sa rozhodcom pri príchode rozdali nové kvalitné sady dresov, v ktorých ich už od jari zastihnete rozhodovať na trávnikoch v rámci ObFZ Lučenec. Seminár sa začal príhovormi predsedov komisií a sekretára ObFZ Lučenec.

Nasledovala odborná prednáška spojená s najnovšími UEFA video-materiálmi. Prediskutovaná bola najmä problematika nedovolenej hry rukou či udeľovanie osobných trestov v podobe žltých či červených kariet.

Po krátkej prestávke sa plynule prešlo k prednáške z videí priamo z našich oblastných ihrísk. Prediskutovaných bolo na mieste až 35 situácií, ktoré boli v drvivej väčšine vyriešené našimi rozhodcami správne. V prípade chybných rozhodnutí boli situácie vysvetlené a prediskutované tak, aby ku podobných chybám v budúcnosti nedochádzalo.

Seminár bol ukončený so spoločným prianím si bezproblémového priebehu druhej časti súťažného ročníka 2021/2022. Predseda komisie rozhodcov ObFZ Lučenec Miroslav Holas zaželal všetkým rozhodcom čo najviac rozhodcovského šťastia a správnych rozhodnutí.