menu

Spravodaje 2022-2023

Úradný Spravodaj ObFZ č. 27/2022-2023 27.01.2023

ŠTK (predseda D. Zdechovan)

Zimný pohár 2023:
Vylosovanie je prístupné na našej webovej stránke, ako aj na www.sportnet.sme.sk. Rozpis zápasov z hľadiska termínov a časov jednotlivých zápasov, vrátane obsadenosti umelej trávy je k dispozícii na webovej stránke: www.sknovohrad.sk
Základné pokyny:
- hrací čas 2 x 45 min. s 5 min. prestávkou,
- o konečnom poradí v skupinách rozhoduje počet získaných bodov, vzájomný zápas, celkové skóre, väčší počet strelených gólov
- hráč v prestupovom konaní predloží OP alebo iný doklad totožnosti, môže nastúpiť max. za 2 kluby
- v každom stretnutí je povolené striedať 6 hráčov
- nenastúpenie na zápas pokuta 100.- Euro
- náležitosti R hradí ObFZ Lučenec a kluby po 50 %
- mužstvá budú mať k dispozícii šatňu na uloženie vecí so sprchou
- každé mužstvo prinesie na zápas min. jednu hraciu loptu, podľa možnosti rozlišovacie vesty
- mužstvá sa dostavia na ihrisko najneskôr 30 min. pred začiatkom zápasu
- zápis o stretnutí musí byť vypísaný min. 15 minút pred začiatkom stretnutia v ISSF
- ŽK sa neevidujú ,disciplinárny poplatok za ČK je 10 euro.
- žiadame o striktné dodržiavanie začiatkov zápasov.

Na základe pokynov pre mužstvá hrajúce ZP 2023 upozorňujeme na dôsledné dodržiavanie nariadení. Po odohratom 1.kole boli zistené nasledovné nedostatky, ktoré je potrebné v ďaľších hracích kôl odstrániť:
- V prevažnej miere neboli včas nahraté nominácie v ISSF a vo väčšine chýbali členovia realizačných tímov(vedúci mužstva, tréner, zdravotník)
- U nastupujúcich hráčov, ktorí nie sú kmeňovými hráčmi kluby, neboli predložené OP, chýbali čísla, OP môžu byť nahradené registračným číslom, kde je možné overiť ich totožnosť.
- Predpísaný počet striedajúcich hráčov je v pokynoch stanovený na 6, ak sa družstvá dohodnú na vyššom počte, musia to pred stretnutím oznámiť R, pričom nie je dovolený hokejový spôsob striedania, striedanie môže byť vykonané len v prerušenej hre, s oznámením R resp. AR
- Doporučujeme, aby si mužstvá v týždni pred stretnutím dohodli farbu dresov
- Prípadné zmeny termínov zápasov je potrebné riešiť včas zadaním do ISSF.
Ďakujeme za pochopenie a veríme, že dodržaním pokynov a odstránením nedostatkov zabezpečíme hladký priebeh turnaja a vyhneme sa prípadným konfrontáciám medzi klubmi i organizátorom súťaže.
e-mail: stk@obfzlc.sk


Disciplinárna komisia (M. Kubinec)

Uznesenia týkajúcich sa hrubého nešportového správania a ostatných oznamov v zmysle DP:
D 60 - Erik Rácz (1354691) TJ Slovan Halič – vylúčený za hrubé nešportové prejavy voči trénerovi súpera, podľa čl.47/1a DP. DS - 2 týždne, podľa čl. 47/1b DP, od 18.01.2023.
Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ LC (okrem rozhodnutí podľa čl.37/ 3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ LC v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie ObFZ LC (čl.84 ods. 1 DP ).
Komisia rozhodcov( M. Holas)
Oznamujeme všetkým rozhodcom a delegátom pôsobiacim v súťažiach ObFZ Lučenec, že v dňoch 3.-4. marca 2023 sa uskutoční zimný seminár R a DZ. Miesto, čas a program bude oznámené v najbližšej US a zaslané emailovom poštou. Na seminár pozývame aj nových záujemcov o funkciu R, ktorí sa môžu prihlásiť najneskôr do 28.02.2023 emailom alebo telefonicky na priamo na mobil: 0915 828 886.


TMK (predseda J. Šulaj)

Oznamujeme futbalovým klubom i širokej športovej verejnosti, že dňa 18.02.2023 sa uskutoční halový turnaj o Pohár predsedu ObFZ Lučenec, ktorého sa zúčastnia výbery ObFZ BB, ZV, ZH, VK, RS a LC. Turnaj sa uskutoční v športovej hale Aréna na Výstavisku v Lučenci. Realizačný tím a nominácia hráčov bude zverejnená v najbližšej spravodaji.

Matričná komisia (predseda Štefan Pastorek)

1. Žiadosť o prestup amatéra v zimnom registračnom období je možné podať /RaPP čl.19 bod 2 /:
d) od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie s obmedzením),
e) od 01.01. do 31.03. kalendárneho roka (zimné registračné obdobie zo zahraničia).
2. Pripomíname, že materský klub je oprávnený sa k žiadosti o prestup s obmedzením vyjadriť v lehote desiatich dní odo dňa schválenia žiadosti hráčom. Ak sa materský klub v tejto lehote nevyjadrí k prestupu podľa prvej vety, má sa za to, že s prestupom súhlasí a príslušná matrika transfer vykoná (novelizácia RaPP čl. 18 bod 13 )


Správy sekretariátu

SsFZ pokračuje aj v roku 2023 v podpore mládeže formou projektov „Vybrané turnaje mládeže" a „Vybrané FK". • O podporu pri organizácii mládežníckych turnajov je možné sa uchádzať v zmysle „Pravidiel pre rozdelenie a vyúčtovanie finančných prostriedkov na podporu rozvoja mládežníckeho futbalu v podmienkach SsFZ –Vybrané turnaje mládeže": • Futbalové kluby sa môžu do projektu zapojiť výhradne formou zaslania vyplnenej žiadosti o zaradenie do systému podpory rozvoja mládežníckeho futbalu v podmienkach SsFZ – Vybrané turnaje mládeže – najneskôr do 15.2.2023 na sekretariát SsFZ (michaela.potancokova@futbalsfz.sk) •
O podporu činnosti mládežníckych družstiev v rámci klubu je možné uchádzať sa v zmysle „Pravidiel pre rozdelenie a vyúčtovanie finančných prostriedkov na podporu rozvoja mládežníckeho futbalu v podmienkach SsFZ – Vybrané FK". • FK sa môžu do projektu zapojiť výhradne formou zaslania vyplnenej žiadosti o zaradenie do systému podpory rozvoja mládežníckeho futbalu v podmienkach SsFZ – Vybrané FK – najneskôr do 15.2.2023 na sekretariát SsFZ (michaela.potancokova@futbalsfz.sk) •
Žiadosti bude následne posudzovať a vyhodnocovať KM SsFZ v spolupráci s TMK SsFZ Podrobné pokyny, ako aj formuláre žiadostí nájdete na stránke SsFZ (www.ssfz.sk v časti DOKUMENTY a TLAČIVÁ). Pripomíname, že v zmysle uvedených tlačív budeme akceptovať len žiadosti zaslané v termíne a opatrené stanoviskom ObFZ, v pôsobnosti ktorého klub vykonáva svoju činnosť.


Mgr. Radoslav Čičmanec- predseda ObFZ LC
Štefan Pastorek – sekretár ObFZ LC
V Lučenci 27.01. 2023
E-mail: obfzlc@obfzlc.sk
web: www.obfzlc.sk