menu

Súťažný ročník 2017/2018

Súhrn kola 29.04.2018

Súhrn kola 29.04.2018

6. LIGA OBFZ LUČENEC

Biskupice – Kalinovo B 1:2 (1:1) 

Góly: 21. Mázik (vlastný) – 10. Mázik, 66. Súkala. ŽK: Fungáč, Valentíny (Kalinovo B). Divákov: 50. Rozhodoval: M. Jačmeník. 
Biskupice: Cs. György – Illéš, Juhász, Lalík, P. Máté – Klárik, Bogdáň, Ziliz, Nagy – R. Máté, B. György. Striedali: Štefan Csicso, Štepán Csicso, Titton.
Kalinovo B: Francisty – Mázik, Rubint, Súkala, Purdek – Dirbák, Fungáč, Cigánik, Findra – Slovák, Valentíny. Striedali: Kaličiak, Karásek.
Ideálne futbalové prostredie, obojstranne útočný futbal s množstvom vypracovaných, ale nevyužitých gólových šancí – to boli sprievodné znaky stretnutia. Boli to domáci, ktorí hlavne v 1. polčase zahodili veľa gólových príležitostí. To sa im neskôr vypomstilo. Dobre a aktívne hrajúca rezerva Kalinova potrestala domácich, keď využila školácke zaváhania v zadných radoch domáceho celku. Nakoniec im to prinieslo tri cenné body z ihriska domácich, hoci remíza by bola spravodlivejšia.

 

Uhorské – Stará Halič 3:2 (0:1) 

Góly: 53. Hozdek, 78. Michal Poliak, 88. Čepko – 18. Jančkár, 82. Nosáľ. ŽK: Kišvince, Bubenka (St. Halič). Divákov: 150. Rozhodoval: Žingor. 
Uhorské: Trčan – Lempochner, Skýpala, Rončák, Kováč – Čepko, Michal Poliak, Nosáľ, Milan Poliak – Hozdek, Pribišan. Striedali: Straško, Marunčák.
Stará Halič: Mikuš – Adam, Kišvince, Jančkár, Svorad – Bubenka, Trčan, Nosáľ, Dudáš -Machyňák, Salaj. Striedali: Toth, Drugda.
Domáci nastúpili bez najlepšieho strelca súťaže a na ich výkone to aj bolo vidieť. Hoci celý zápas mali hernú prevahu, do šancí sa dostávali len zriedkavo. Ako prví udreli hostia a polčas vyhrali 1:0. Domáci do 2. polčasu nastúpili s úmyslom otočiť nepriaznivý výsledok, čo sa im aj gólmi Hozdeka a Michala Poliaka podarilo. Nosáľ v 82. min. z priameho kopu vyrovnal. V 88. min. Čepko excelentnou strelou dal na konečných 3:2. Domáci boli jednoznačne lepší, keď hostia z ničoho dali dva góly.

 

Podrečany – Divín 2:0 (1:0)

Góly: 5. Hrdlička, 71. Tomašovič (PK). Divákov: 27. Rozhodoval: Pašák.
Podrečany: Kanát – Vrbiniak, Tomašovič, Haferník, Sarvaš – Hrdlička, Filčík, Oláh, O. Mišík – Kamenský, A. Mišík. Striedali: lauko, Burdilák, Michalec, Sychra.
Divín: Šoltés – Holík, Žilka, Z. Berky, Oláh – Štengl, Haško, Jamrich, M. Berky – Paučo, Haranza. Striedali: Kováč, Bariak, Oláh.
V susedskom derby zápase sa hralo slušne, bez zbytočných emócií. S úrovňou zápasu mohli byť diváci spokojní. Videli veľa šancí a tlieskali pekným futbalovým akciám. Zápas bol vyrovnaný, ale domáci mali viac šťastia pri zakončovaní. 

 

Panické Dravce – Vidiná 4:2 (2:1)

Góly: 9. a 82. Hukkeľ, 18. Botoš, 90. R. Berky – 7. Čudovský, 89. Špak. ŽK: Košťál, Matuška – Koky. Divákov: 35. Rozhodoval: Budinec.
Pan. Dravce: Balog – Košťál, Randís, Botoš, O. Berky – Morháč, Hukkeľ, Molnár, Kubinec – Mrváň, Nôta. Striedali: Matuška, R. Berky, Osa.
Vidiná: Václavík – Čudovský, Kučera, Major, Molnár – Špak, Koky, Kanda, Juríček – Hronec, Šupina. Striedali: Kováčik, Hrnčiar, Stupár, Olšiak.
Hostia sa ujali vedenia už v 7. min. O dve min. domáci vyrovnali a do polčasu pridali ešte jeden gól. V 2. polčase sa hral obojstranne útočný futbal. Domáci dali tretí gól až v 82. min. a úplne na konci zápasu padli ešte dva góly. Jeden do domácej a druhý do hosťujúcej brány.

 

Cinobaňa – Hrnčiarske Zalužany 5:0 (4:0)

Góly: 24. Čierny, 30. Fízeľ, 34. Gereg, 45. Molokáč (PK), 51. Klima. ŽK: Lauko – Škorňa. Divákov: 122. Rozhodoval: Berky.
Cinobaňa: Kiš – Studený, Molokáč, Fízeľ, Šereš – Gereg, M. Berky, Kurčík, R. Berky – Čierny, Klima. Striedali: Oláh, Španielka, Blažek, Lauko.
Hrn. Zalužany: M. Antal – Talán, P. Markotán, Adam, Slížik – Ďalog, Murín, M. Markotán, A. Antal – Ľupták, Golian. Striedal: Škorňa.
Domáci mali od začiatku prevahu a už v 3. min. Gereg tesne prestrelil. V 6. min. nedostal vyrazenú loptu do odkrytej brány Klima, keď jeho strelu zablokoval obranca hostí. V 13. min. pohrozili aj hostia a po rohu Ľupták hlavičkoval tesne nad. V 14. min. domáci kontrovali strelou Gerega, ale tá skončila na brvne. V 23. min. Klima centroval na Čierneho, ten sa uvoľnil a delovkou doslova prestrelil brankára hostí a dal úvodný gól. V 29. min. domáci zahrali roh a Fízeľ hlavou nezadržateľne zvýšil na 2:0. V 33. min. Čierny centroval na Gerega a ten dal na 3:0. V 44. min. bol v 16-tke faulovaný Čierny a Molokáč z PK dal štvrtý gól. Hralo sa prakticky na jednu bránu s množstvom ďalších šancí. Hostia dohrali pre zranenie len deviati, takže zápas sa skončil zaslúženým vysokým víťazstvom domácich.“

 

Rapovce – Halič 1:0 (1:0)

Góly: 36. Berky. ŽK:Bolčo – Stupár, Lehotský. Divákov: 55. Rozhodoval: Laššák.
Rapovce: Moravčík – Majoroš, Linduška, Bolčo, Stieranka – Sivok, Šumec, Šerfözö, Dobrocký – Berky, Váradi. Striedali: Struhár, Novák, Očovay.
Halič: Mikuš – Stupár, Lehotský, Líška, Kička – Sásik, Koristek, Novotný, Bakuľa – Franek, Gálik. Striedali: Janes, Kajtor.
Snaha domácich bola korunovaná len jedným gólom, napriek tomu ich výhra je úplne zaslúžená.

 

Hrnčiarska Ves – Mýtna 0:2 (0:1)

Góly: 27. Šípoš, 55. Golian (PK). ŽK: Sabó, J. Ostrihoň – Budáč. Divákov: 40. Rozhodoval: S. Jačmeník.
Hrn. Ves: Mezö – Vysočan, M. Ostrihoň, Bambura, Kalina – Vývlek, J. Pribilinec, Sabó, Horváth – Cibuľa, J. Ostrihoň. Striedali: Koštial, M. Pribilinec.
Mýtna: Urbančok – Oravec, Šípoš, Psotka, Sopóci – Golian, Budáč, Koristek, Harčák – Šatara, Gondáš. Striedal: Fiľo.
Pre domácich to bol ďalší nešťastný zápas. Hra sa v 1. polčase pohybovala medzi 16-tkami a po hrubej chybe domácej obrany sa hostia ujali vedenia. V poslednej minúte polčasu mohli domáci vyrovnať, no nestalo sa tak. Na začiatku 2. polčasu domáci dostali gól z PK po ruke v 16-tke. V závere domáci vsadili všetko n útok, dali aj gól, ktorý nebol uznaný pre ofsajd. Hostia naďalej hrozili rýchlymi protiútokmi, no domáci brankár mužstvo podržal.Hostia po celý zápas boli futbalovejší a zaslúžene vyhrali.