menu

Fotogaléria 2023

Vyhodnotenie 15. ročníka Zimného pohára 2023

Na vyplnenie prípravného obdobia, v polsezóne 2022/2023, sa uskutočnil už 15. ročník Zimného pohára. Prihlásilo sa naň 12 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. V nich sa hralo jednokolovo, systémom každý s každým.

Zápasy základnej časti sa odohrali na umelej tráve mestského štadióna v Lučenci. Za ústretovosť a spoluprácu ďakujeme mestu Lučenec, správcovi štadióna pánovi Ambróžovi, ako aj funkcionárom MŠK Novohrad Lučenec, ktorí vytvorili štandardné podmienky pre nerušený priebeh turnaja. Z dôvodu vysokej obsadenosti umelej trávy sa turnaj začal zápasmi základnej časti už 14. januára, čo bolo pre väčšinu mužstiev náročnejšie, pretože do zápasov vstúpili bez tréningu a prípravy. V základnej časti potvrdzovali svoju hernú kvalitu nasadené mužstvá z krajských súťaží Radzovce a Buzitka, ale dobrú výkonnosť i výsledky dosahovali aj mužstvá z oblastnej súťaže Santrio Láza, Vidiná, Cinobaňa i Halič. Najvyrovnanejšia bola skupina B, v ktorej sa o víťazovi rozhodlo až v 3. kole v dramatickom zápase, kedy mužstvo Haliče po nariadení PK v ich neprospech zišlo z ihriska a stretnutie bolo následne skontumované. Víťazom a postupujúcim zo skupiny sa stalo družstvo Buzitky. V skupine A potvrdil úlohu favorita OŠK Radzovce, ktoré po jednoznačných výsledkoch postúpilo do semifinále. Do semifinále postúpil aj víťaz skupiny C – Santrio Láza. O štvrtom postupujúcom sa rozhodlo medzi mužstvami Vidiná, Cinobaňa a Divín, ktorí získali rovnaký počet bodov, ale zásluhou najlepšieho skóre sa nakoniec kvalifikovalo mužstvo Slovana Vidiná.

V semifinálových stretnutiach sa stretli najprv mužstvá Santria Láza a Vidinej. Vo vyrovnanom zápase v závere dominovalo mužstvo Santria a zaslúžene postúpilo do finále. V druhom stretnutí nastúpili proti sebe tímy z krajských súťaží Radzoviec a Buzitky. Hráči hostí odolávali hernej kvalite Radzoviec len v 1. polčase a napokon po výhre 7:2 sa, podľa očakávania, dostalo do finále mužstvo Radzoviec.

Novinkou tohtoročného zimného pohára bola skutočnosť, že v nadstavbovej časti súťaže sa hralo aj o umiestnenie.

V predohrávanom zápase o 9. -10. miesto remizovalo mužstvo Kokavy n/R. s mužstvom H. Zalužian 2:2. O 7.-8. miesto sa stretli tímy Haliče a Mýtnej a Haličania prekvapivo zvíťazili vysoko 8:3.
Vyvrcholením turnaja boli dňa 12.3. dva záverečné zápasy. Najprv v zápase o 3. miesto medzi Vidinou a Buzitkou zvíťazilo po rozstrele zo značky PK mužstvo z Buzitky.

Finálový zápas obstarali Santrio Láza a OŠK Radzovce. Za pekného slnečného počasia a pri početnej diváckej kulise začali lepšie hráči z Radzoviec, ktorí vyhrávali už 2:0. Po polčasovej prestávke však mužstvo z Lázy po bojovnom a obetavom výkone vyrovnalo a tak sa rozhodovalo až kopmi so značky PK.  kedy pevnejšie nervy malo mužstvo z Lázy. Futbalisti z tejto obce tak prerušili dominanciu mužstva Radzoviec, ktoré získalo pohár v predchádzajúcich troch ročníkoch za sebou.

Slávnostné vyhodnotenie turnaja sa uskutočnilo za účasti predstaviteľov ObFZ Lučenec, predsedu ŠTK Mgr. Dušana Zdechovana a sekretára Štefana Pastoreka. Trofej najlepšieho strelca s 15-timi gólmi si prevzal Gábor Horváth z Radzoviec.

⚽️ Výsledky nadstavbových zápasov ZP 2023:
O 9.-10. miesto: Slovan H. Zalužany- Štart Kokava n/R. 2:2
O 7.-8. miesto: Slovan Halič – Družstevník Mýtna 8:3
O 5.-6. miesto: CŠK Cinobaňa- Slovan Divín (stretnutie sa odohrá v náhradnom termíne)
Semifinále 1: Santrio Láza – Slovan Vidiná 4:1
Semifinále 2: OŠK Radzovce – 1.FK Buzitka 7:2
O 3.-4. miesto:
Slovan Vidiná- 1.FK Buzitka 2:2 (po kopoch z PK 2:3),
Finále o 1.- 2. miesto:
OŠK Radzovce – Santrio Láza 2:2 (po kopoch z PK 3:4).

 

Za fotky ďakujeme Jánovi Šnúrikovi.