menu

Fotogaléria 2019

Novohradská kopačka 2019

Dňa 16. novembra 2019 sa v športovej hale na Fándlyho ulici uskutočnil 6. ročník futbalového turnaja prípraviek – U11. Turnaj zorganizoval ObFZ Lučenec a nadviazal ním na predchádzajúce ročníky. Turnaja sa zúčastnili družstvá: MŠK Novohrad Lučenec, FTC Fiľakovo, Sklotatran Poltár, Baník Kalinovo, OŠK Radzovce, Iskra Hnúšťa, Jednota Málinec a znovu nechýbalo ani družstvo zo zahraničia, ktorým bolo Nagybátonyi SC z Maďarska. Mužstvá boli rozdelené do dvoch skupín, kde hrali systémom každý s každým. Po zápasoch v skupinách sa hrali zápasy o konečné umiestnenie. Pred začiatkom turnaja sa stretli organizátori, tréneri, vedúci družstiev a rozhodcovia aby si upresnili pravidlá, podľa ktorých turnaj prebiehal a odsúhlasili si aj predbežné vylosovanie.
V úvodnom zápase nastúpili proti sebe mužstvá MŠK Novohrad Lučenec a Sklotatranu Poltár, kde mužstvo Lučenca po dobrom výkone zvíťazilo výsledkom 4:1. Vyrovnaný bol druhý zápas, keď Fiľakovo len tesne porazilo Kalinovo v pomere 2:0. Po úvodných zápasoch turnaj slávnostne otvorili predseda ObFZ Lučenec Mgr. Radoslav Čičmanec spolu s Ing. Jánom Havranom - predsedom komisie mládeže ObFZ LC, ktorí okrem iného privítali hostí z Maďarska a predsedu ObFZ R. Sobota Mgr. Mariána Petroka. Po slávnostnom otvorení sa postupne odohrali ďalšie zápasy v skupinách, kde na seba upútali hlavne vyrovnané duely medzi FTC Fiľakovom a Nagybátonyi, ako aj zápasy MŠK Novohrad a OŠK Radzovce, ktoré rozhodovali o postupe do finále. Podľa výsledkov a umiestnenia v skupinách postúpili družstvá do nadstavbovej časti. V zápase o umiestnenie o 7. a 8.miesto sa stretli družstvá Málinca a Hnúšte, v ktorom presvedčivo zvíťazili hostia z Hnúšte pomerom 5:0. V zápase o 5. a 6. miesto sa stretli tradiční rivali z Kalinova a Poltára. Najtesnejším rozdielom 1:0 zvíťazili kalinovčania. Podobný priebeh mal aj zápas o 3. miesto. Nadšene hrajúce Radzovce v ňom zdolali vyspelého súpera z Nagybátonyu pomerom 3:2. Vyvrcholením bol finálový zápas medzi MŠK Novohrad Lučenec a FTC Fiľakovo. Vo vyrovnanom stretnutí zvíťazilo mužstvo Lučenca výsledkom 2:0 a stalo sa tak víťazom celého turnaja.
Po skončení posledného stretnutia nasledovalo slávnostné vyhodnotenie turnaja. Poháre, medaily a diplomy pre najlepšie umiestnené mužstvá odovzdali Mgr. R. Čičmanec , Mgr. Marián Petrok , Ing. Ján Havran a Štefan Pastorek .
Ocenení boli aj jednotlivci. Najlepším strelcom turnaja sa stal René Telek z FTC Fiľakovo, ktorý strelil 4 góly. Za najlepšieho brankára bol vyhlásený Kristof Lakatos z Nagybátonyi SC a najlepším hráčom celého turnaja sa stal Michal Passuth z MŠK Novohrad Lučenec.
Turnaj mal veľmi dobrú úroveň, prebiehal na výbornej organizačnej i spoločenskej úrovni a pozitívom bola aj účasť mužstva z Maďarska, čím bola hráčom našich klubov umožnená konfrontácia aj so zahraničným súperom. Turnaj s prehľadom rozhodovali Peter Žiak a Roman Markovič ml. Veľké poďakovanie patrí aj členom KM ObFZ Lučenec za nezištnú pomoc pri organizácii turnaja.