menu

Spravodaje 2022-2023

Úradný Spravodaj ObFZ č. 7/2022-2023 12.08.2022

Športovo- technická komisia (predseda D. Zdechovan)

  1. ŠTK súhlasí so zmenou termínu MFS 2. kola 7. Ligy Majstrovstva ObFZ Lučenec, medzi mužstvami Slovan Vidiná – Santrio Láza, z 13. 8. 2022 na dňa 14. 8. 2022 (nedeľa) o 17:00 na ihrisku vo Vidinej. 

  2. Videozáznamy na futbalnet z 1. kola 7. ligy dospelých doteraz nenahrali, resp. neboli nahraté úplne, resp. s chybami, nasledovné kluby: Slovan Divín (Divín – Vidiná) – video z iného zápasu, Santrio Láza (Santrio – Zalužany) – chýba 23. minút 2. polčasu, OŠK Biskupice (Biskupice – Ružiná) – chýbajú prvé dve minúty 2. polčasu. ŠTK upozorňuje kluby, že v prípade, že sa bude uvedené opakovať, odstúpi kluby na DK. 

  3. ŠTK upozorňuje v zmysle SP družstvá hostí, ktorí sú povinní sa farebne prispôsobiť svoje dresy D klubu.

  4. ŠTK upozorňuje FK na dodržiavanie ustanovenia rozpisu súťaže, usporiadajúci klub musí zabezpečiť prítomnosť zdravotnej služby prostredníctvom lekára, resp. zdravotníka, ktorý je povinný zabezpečiť zdravotnú starostlivosť o všetkých účastníkov stretnutia a potvrdzuje svoju účasť na stretnutí podpisom na tlačive usporiadateľská služba v zmysle čl. XII bod 1 písm. e) rozpisu súťaže.

  5. ŠTK upozorňuje FK na dodržiavanie ustanovenia rozpisu súťaže o počte členov usporiadateľskej služby. Organizátor stretnutia je povinný pri organizácii podujatia zabezpečiť činnosť 6 osobami US.

  6. ŠTK upozorňuje na nahrávanie videí a ich zverejňovanie na futbalnete, v zmysle čl. XIII  rozpisu súťaže ods. 1-9. Videá je potrebné zverejňovať, nestrihané a úplné v zmysle uvedeného článku. Videá je potrebné nahrať pokiaľ je to možné čo najskôr. 

Úsek mládeže ( J. Havran )

  1. pozýva na svoje zasadnutie dňa 17.8. (streda) o 16.00 hod zástupcov mládežníckych družstiev (U9,U11,U19) na ObFZ Lučenec

Program: dohodnutie spôsobu odohrania, resp. štruktúra súťaží v jesennej časti

             Pozvánky budú odoslané cez podanie ISSF aj elektronickou poštou. Účasť je nutná!

  1. začiatok súťaže U15 je stanovený na 27.8. ÚHČ je sobota o 10.00 hod

Predbežne pridelené čísla: 1. Kokava nad Rimavicou 2. Málinec (nedeľa 10.00) 3. Divín 4. Lovinobaňa 5. Mýtna (nedeľa predzápas dospelých) 6. Vidiná 7. Buzitka (nedeľa 10.00) 8. Stará Halič 9. Halič 10. voľný žreb

  1. Upozorňujeme zástupcov FK, že v súťažiach mládeže je možné vytvárať v zmysle SP spoločné družstvá, hrajúcich v rozdielnych súťažiach, ako aj využiť možnosť striedavých štartov hráčov v jednotlivých kluboch. Žiadosti je možné zaslať  najneskôr 7 dní pred začiatkom súťaže ešte prihlásili svoje družstvá do jednotlivých súťaží mládeže ObFZ Lučenec.

e-mail: stk@obfzlc.sk

 

Disciplinárna komisia (predseda M. Kubinec)

Uznesenia týkajúcich sa hrubého nešportového správania a ostatných oznamov v zmysle DP:

D 1: Zoltán Molnár (1164536) MŠK Podrečany vylúčený za hrubé nešportové prejavy voči delegovanej osobe, podľa čl. 48/1c DP. DS - 3 týždne pozastavenie výkonu športu, podľa čl. 48/2b DP, od 08.08.2022.

D 2: OŠK Uhorské na základe Správy DZ z MFS 1. kola 7.liga - Majstrovstvo ObFZ LC medzi OŠK Uhorské – TJ Slovan Halič dňa 06.08.2022, za vnesenie a vhodenie dymovnice fanúšikmi podľa čl. 58/2b DP, DS - Upozornenie, podľa čl. 58/3 DP.

Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ LC (okrem rozhodnutí podľa čl.37/ 3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ LC v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie ObFZ LC (čl.84 ods. 1 DP ).

 

Trénersko-metodická komisia (J. Šulaj)

TMK SsFZ v spolupráci s TMK ObFZ LC a TJ Baník Kalinovo organizujú doškoľovací seminár trénerov UEFA B a UEFA GR C licencie v rozsahu 5 hodín v Kalinove v pondelok 29.augusta 2022 (štátny sviatok) od 09.00. Program podujatia, pokyny k prihláseniu a prihláška sú na stránke ssfz.sk.

 

Matričná komisia (Š. Pastorek)

 V zmysle RaPP čl. 19 (2), a), b), c) je v letnom registračnom období možné podávať žiadosť o prestup amatéra:

- od 26.06. do 15.07. kalendárneho roka (letné registračné obdobie bez obmedzenia),

- od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie s obmedzením),

- od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie zo zahraničia).

V prípade transferu zo zahraničia je potrebné vyplnený formulár „Žiadosť o transfer hráča – zahraničie“ s overeným podpisom hráča (priložiť kópiu dokladu totožnosti) zaslať na Matriku SFZ – pri dodržaní vyššie uvedených termínov.

Pripomíname tiež, že materský klub je oprávnený sa k žiadosti o prestup s obmedzením vyjadriť v lehote desiatich dní odo dňa schválenia žiadosti hráčom. Ak sa materský klub v tejto lehote nevyjadrí k prestupu podľa prvej vety, má sa za to, že s prestupom súhlasí a príslušná matrika transfer vykoná (novelizácia RaPP čl. 18 bod 13 z 08.06.2021)

 

Správy sekretariátu

Upozorňujeme zástupcov FK, v priebehu budúceho týždňa prevzali tlačiarne, ktoré bezplatne poskytuje SFZ. Prebratie a podpis zmluvy o zapožičaní musí vykonať poverená osoba s pečiatkou klubu. Tlačiarne sú k dispozícii na sekretariáte ObFZ Lučenec.

 

Mgr. Radoslav Čičmanec-  predseda ObFZ LC

         Štefan Pastorek –       sekretár ObFZ LC

V Lučenci  12. 08. 2022

E-mail: obfzlc@obfzlc.sk web: www.obfzlc.sk