menu

Spravodaje 2019-2020

Úradný Spravodaj ObFZ č. 12/2019-2020 20.09.2019

ŠTK– Mgr. D. Zdechovan

1. ŠTK schvaľuje vzájomnú dohodu klubov na odohratie MFS 7. kola 6. DOUBLE STAR BET ligy dospelých, medzi TJ Baník Kalinovo "B" - OŠK Uhorské, dňa 2. 11. 2019 o 13:30.
2. ŠTK po opakovanej neúčasti zástupcov klubu TJ FK Panické Dravce, ako aj nezaslania ospravedlnenia na zasadnutie dňa 18. 9. 2019 o 15:30, postupuje TJ FK Panické Dravce na DK.
3. ŠTK žiada FK o dôsledné plnenie ustanovení RS čl. XII bod 1 písm. h) – „20 minút pred MFS doručiť R do šatne rozhodcov úplný a vytlačený zápis o stretnutí minimálne v 3 výtlačkoch (AR1, AR2, DZ) ku kontrole RP a identifikáciu hráčov nastupujúcich na stretnutie a predložiť DZ, resp. R vyplnený menný zoznam usporiadateľov na formulári „Usporiadateľská služba" (vzor formulára je na www.obfzlc.sk sekcia „Tlačivá"), podpísaný HU".
4. ŠTK žiada FK o dôsledné plnenie ustanovení RS čl. XIII vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia a jeho nahratia na futbalnet.sk.
5. Upozorňujeme FK, ktoré si splnia povinnosť v zmysle RS čl. XIII (Vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia), aby si počas súťaže naďalej plnili. ŠTK bude náhodne kontrolovať u FK, ktoré videozáznam už mali zverejnený, či si túto povinnosť naďalej plnia. V prípade, ak bude mať niektorý z FK problém videozáznam zo zápasu nahrať na futbalnet z technických dôvodov, je potrebné tento uložiť na verejne dostupnú stránku, napr. youtube.com, resp. predložiť videozáznam na mediálnom nosiči priamo na Oblastný futbalový zväz v Lučenci.
6. Žiadame DS, aby pred stretnutím dôkladne skontrolovali náležitosti a vybavenosť štadióna u klubov, v zmysle RS čl. VIII písm. g) – zdravotnícke vybavenie, kompletne vybavená lekárnička a RS kap. XII bod 1 písm. e) – zabezpečiť prítomnosť zdravotníckej služby, lekára, resp. zdravotníka. Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.
7. Žiadame DS, aby skontrolovali počet a označenie usporiadateľskej služby, v zmysle RS kap. XII bod 1 písm. b) - Na každom stretnutí musí byť prítomná riadne reflexnými vestami, tričkami alebo inak vhodným spôsobom označená kompletná usporiadateľská služba podľa Zákona 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí (odporúčaný minimálny počet usporiadateľov je nasledovný):
písm. b) - 6. DSB liga ObFZ LC dospelí: 6 usporiadateľov (HU + 5). Zistené skutočnosti (počet US, označenie, HU, lekárnička a jej vybavenie) je potrebné uviesť do správy DS.
e-mail: stk@obfzlc.sk


Komisia mládeže – Ing. J. Havran

1. KM oznamuje, že dodatočne zaradila do súťaže U11 prípravka družstvo TJ Jednota Málinec.
2. KM ruší MFS: 6. liga U19 4.kolo Breznička – Halič (odohrané bude v náhradnom termíne)

Rozpis zápasov na 28.9. – 29.9.2019

5.kolo 6. liga U19 dorast

Halič - Vidiná (SO) 14.00 hod.

6.kolo 4. liga U15 žiaci

Divín – Kokava nad Rimavicou (SO) 10.00 hod.
Lovinobaňa - Málinec (SO) 10.00 hod.
Cinobaňa - Mýtna (NE) 12.30 hod. - predzápas

6.kolo 5. liga U15 žiaci

Stará Halič - Uhorské (SO) 10.00 hod.
Halič - Buzitka (SO) 10.00 hod.
Cinobaňa - Utekáč (SO) 14.00 hod.
Biskupice – Veľká nad Ipľom (NE) 10.00 hod.

5.kolo prípravka U11

Hrnčiarske Zalužany - Radzovce
Mýtna - Kalinovo
Santrio - Poltár
Vidiná - Málinec
Fiľakovo - Novohrad

e-mail: km@obfzlc.sk

 

Disciplinárna komisia – Ing. M. Kubinec

DS po 5. ŽK – nepodmienečné pozastavenie výkonu športu na 1 súťažné stretnutie, podľa čl. 37/5a DP:
D 19 - Ján Banga (1197675) TJ Panické Dravce od 16.09.2019
Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ LC (okrem rozhodnutí podľa čl.37/ 3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ LC v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie ObFZ LC (čl.84 ods. 1 DP ).
e-mail: dk@obfzlc.sk


Komisia rozhodcov - predseda M. Holas

Chyby v zápisoch:
4. liga Žiaci U15 (4.kolo): Vidiná - Lovinobaňa: Roman Markovič ml. - neuvedený vedúci H družstva.
5. liga Žiaci U14 (2.kolo): Veľká nad Ipľom - Cinobaňa: R. Stanislav Jačmeník - nominácie uzavreté v polčasovej prestávke bez udania dôvodu - neuvedený vedúci D družstva. Upozorňuje R, aby na stretnutiach mládeže dôsledne kontrolovali dodržiavanie rozpisu súťaží z hľadiska vybavenia štadiónov, pripravenosť HP , stav sociálnych priestorov a šatní, ako aj účasť povolaných osôb (HU, vedúci mužstva, tréner, zdravotník). Nedostatky uviesť v zápise R, v časti Poznámka.

e-mail: kr@obfzlc.sk

 

Matričná komisia – Š. Pastorek

Upozorňujeme hráčov i funkcionárov FK, že letné prestupové obdobie s obmedzením končí 30.9.2019. Do uvedeného termínu musí byť zadaná žiadosť o transfer a potvrdená hráčom. Naďalej až do konca roka bude možné vykonávať registráciu hráčov, vrátanie dočasnej registrácie hráčov v zmysle článku 15 odst. 5 RaPP.

 

Správy sekretariátu

Na základe rozhodnutia VV SFZ vypísal SFZ výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci projektu podpory výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019-2021.
Žiadame zástupcov FK, aby kópiu žiadosti adresovali aj na ObFZ Lučenec( nemusí byť kompletná projektová dokumentácia).

 

Mgr. Radoslav Čičmanec- predseda ObFZ LC                Štefan Pastorek – sekretár ObFZ LC
V Lučenci 20. 09. 2019
E-mail: obfzlc@obfzlc.sk  web: www.obfzlc.sk