menu

Spravodaje 2019-2020

Úradný Spravodaj ObFZ č. 07/2019-2020 16.08.2019

ŠTK – Mgr. D. Zdechovan

1. V zmysle RS kap. VI/4/17 (kolidácia A a B mužstva) ŠTK nariaďuje odohrať MFS 2. kola 6. DOUBLE STAR BET ligy dospelých ObFZ Lučenec medzi Baník Kalinovo „B" - OŠK Biskupice dňa 17. 8. 2019 o 16:00.
2. ŠTK žiada TJ FK Panické Dravce o odstránenie nedostatkov uvedených v zápise DS zo dňa 12. 8. 2019 – nepripravená unimobunka pre hráčov hostí, neskoré sprístupnenie šatne pre rozhodcov, nedostatočne vyznačená US (uvedených 6, v skutočnosti 4). Preto žiadame TJ FK Panické Dravce, aby do najbližšieho MFS odstránili tieto nedostatky, nakoľko to bude ŠTK považovať za porušenie RS čl. XII, pod následkom disciplinárnych opatrení.
3. ŠTK žiada FK Slovan Divín o odstránenie nedostatku uvedeného v zápise DS zo dňa 12. 8. 2019 – nepredloženie zoznamu US pred MFS, počas, resp. po MFS. Preto žiadame FK Slovan Divín, aby do najbližšieho MFS odstránili tento nedostatok, nakoľko to bude ŠTK považovať za porušenie RS čl. XII, pod následkom disciplinárnych opatrení.
4. ŠTK žiada TJ Štart Kokava nad Rimavicou o dôsledné plnenie RS čl. XII písm. 1) bod e) - zabezpečenie zdravotníckej služby do najbližšieho domáceho MFS, nakoľko to bude ŠTK považovať za porušenie uvedeného ustanovenia RS, pod následkom disciplinárnych opatrení.
5. Oneskorenie začiatku MFS – TJ Družstevník Hrnčiarska Ves – FK Slovan Halič – nepripravenosť nominácie D. ŠTK upozorňuje TJ Družstevník Hrnčiarska Ves na svoju povinnosť v zmysle RS čl. XII písm. 1) bod g) – pripravená nominácia 20 minút pred začiatkom MFS.
6. Oneskorenie začiatku MFS – MŠK Podrečany – Cinobanský športový klub – nefunkčné internetové pripojenie, ŠTK odporúča MŠK Podrečany, skontrolovať pripojenie na internet aspoň 60 minút pred MFS, aby sa predišlo zbytočnému omeškaniu MFS. ŠTK žiada MŠK Podrečany o odstránenie uvedeného nedostatku do najbližšieho MFS, nakoľko sa to bude považovať za porušenie RS čl. VIII písm. j).
7. ŠTK žiada FK o dôsledné plnenie ustanovení RS čl. XIII vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia a jeho nahratia na futbalnet.sk.
8. Upozorňujeme FK, ktoré si splnia povinnosť v zmysle RS čl. XIII (Vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia), aby si počas súťaže naďalej plnili. ŠTK bude náhodne kontrolovať u FK, ktoré videozáznam už mali zverejnený, či si túto povinnosť naďalej plnia. V prípade, ak bude mať niektorý z FK problém videozáznam zo zápasu nahrať na futbalnet z technických dôvodov, je potrebné tento uložiť na verejne dostupnú stránku, napr. youtube.com, resp. predložiť videozáznam na mediálnom nosiči priamo na Oblastný futbalový zväz v Lučenci.
9. Žiadame DS, aby pred stretnutím dôkladne skontrolovali náležitosti a vybavenosť štadióna u klubov, v zmysle RS čl. VIII písm. g) – zdravotnícke vybavenie, kompletne vybavená lekárnička a RS kap. XII bod 1 písm. e) – zabezpečiť prítomnosť zdravotníckej služby, lekára, resp. zdravotníka. Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.
10. Žiadame DS, aby skontrolovali počet a označenie usporiadateľskej služby, v zmysle RS kap. XII bod 1 písm. b) - Na každom stretnutí musí byť prítomná riadne reflexnými vestami, tričkami alebo inak vhodným spôsobom označená kompletná usporiadateľská služba podľa Zákona 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí (odporúčaný minimálny počet usporiadateľov je nasledovný):
písm. b) - 6. DSB liga ObFZ LC dospelí: 6 usporiadateľov (HU + 5). Zistené skutočnosti (počet US, označenie, HU, lekárnička a jej vybavenie) je potrebné uviesť do správy DS.
e-mail: stk@obfzlc.sk


Komisia mládeže – Ing. J. Havran

Rozpis zápasov 1. kolo 4. Liga žiaci U15

24. 8. 2019 o 10:00 hod.
Divín – Cinobanský športový klub
Vidiná – Mýtna
Lovinobaňa – Kokava nad Rimavicou

Rozpis zápasov 1. kolo 5. liga žiaci U14

24. 8. 2019 o 10:00 hod.
Slovan Halič – Veľká nad Ipľom
Stará Halič – Biskupice
Cinobanský športový klub – Uhorské (14:00)
Utekáč – Buzitka (10:30)

e-mail: km@obfzlc.sk

 

Disciplinárna komisia – Ing. M. Kubinec

Vylúčení po 2 ŽK. Disciplinárna sankcia (ďalej len „DS") – nepodmienečné pozastavenie výkonu športu na 1 súťažné stretnutie, podľa čl. 9/2b2 DP a čl. 37/3 DP:
D 5 - Róbert Oláh (1207487) OŠK Biskupice od 12.08.2019
D 6 - Patrik Tryzna (1187924) TJ Slovan Halič DK berie na vedomie žiadosť o zmenu DS uloženej pod D – 136 2018/19 a rozhodla, že žiadosť zamieta.
Odvolanie proti rozhodnutiu Disciplinárnej komisie ObFZ LC (okrem rozhodnutí podľa čl.37/ 3, čl. 5 alebo čl. 8 DP) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ LC v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie ObFZ LC (čl.84 ods. 1 DP ).

e-mail: dk@obfzlc.sk


Komisia rozhodcov - predseda M. Holas

1. Všetci R ktorí nedožili lekárske potvrdenia na letnom seminári, nech tak urobia čo v najkratšom čase, v opačnom prípade nebudú delegovaní na MFS.
2. Žiadame DS, aby pred stretnutím dôkladne skontrolovali náležitosti a vybavenosť štadióna u klubov, v zmysle RS čl. VIII písm. g) – zdravotnícke vybavenie, kompletne vybavená lekárnička a RS kap. XII bod 1 písm. e) – zabezpečiť prítomnosť zdravotníckej služby, lekára, resp. zdravotníka. Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.
3. Žiadame DS, aby skontrolovali počet a označenie usporiadateľskej služby, v zmysle RS kap. XII bod 1 písm. b) - Na každom stretnutí musí byť prítomná riadne reflexnými vestami, tričkami alebo inak vhodným spôsobom označená kompletná usporiadateľská služba podľa Zákona 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí (odporúčaný minimálny počet usporiadateľov je nasledovný):
písm. b) - 6. DSB liga ObFZ LC dospelí: 6 usporiadateľov (HU + 5). Zistené skutočnosti (počet US, označenie, HU, lekárnička a jej vybavenie) je potrebné uviesť do správy DS.

e-mail: kr@obfzlc.sk

 

TMK – Ing. J. Šulaj

TMK SsFZ a TMK ObFZ Lučenec so súhlasom TÚ SFZ bude organizovať dňa 29.08.2019 (štvrtok – štátny sviatok) v Kalinove seminár trénerov UEFA GC/B licencie, ktorý SFZ uznáva k ďalšiemu vzdelávaniu trénerov v rozsahu 5 hodín. Účastnícky poplatok bude 10.-€. Prihlášku na doškoľovací seminár (obmedzený počet účastníkov – 60 trénerov) posielajte do 15.augusta 2019 na priloženom tlačive prihlášky (www.ssfz / úvodná stránka - aktuality) mailom na adresu peterstefanak@gmail.com 

 

Matričná komisia – Š. Pastorek

1. Podrobné informácie o vykonaných zmenách v RaPP nájdete na stránke SFZ (www.futbalsfz.sk ) v troch článkoch pod názvom SFZ-NAJVÄČŠIA NOVELA REGISTRAČNÉHO A PRESTUPOVÉHO PORIADKU SFZ. Jeho I. časť (z 18.6.2019) vysvetľuje: - Zavedenie inštitútu dočasnej registrácie, - Úpravu článku 15 odst. 5 RaPP, - Zmenu prestupových termínov amatérov – teraz aktuálne: a. od 26.06. do 15.07. kalendárneho roka (letné registračné obdobie bez obmedzenia), b. od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie s obmedzením), c. od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie zo zahraničia), II. časť (z 20.6.2019): - Zavedenie zmluvného vzťahu pri amatérskych športovcoch - kde RaPP okrem pokynov prináša v prílohe aj vzor takejto zmluvy. III. časť (z 20.6.2019): - Zmena systému pri odstupnom za amatéra, - spôsob výpočtu odstupného za amatéra (9 – 19 rokov), - Novela registračného a prestupového poriadku (jún 2019) aj s dôvodovou správou, - Konsolidované znenie registračného a prestupového poriadku SFZ s vyznačenými zmenami (vyznačenie zeleným zvýraznením). V prípade akýchkoľvek ďalších otázok súvisiacich s RaPP kontaktujte rapp@futbalsfz.sk, prípadne sekretára ObFZ Lučenec( 0905 069 203).

 

Správy sekretariátu

Na základe rozhodnutia VV SFZ vypísal SFZ výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci projektu podpory výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019-2021. Všetky informácie týkajúce sa projektu a podmienok účasti v ňom (vrátane výzvy na predkladanie žiadostí o finančný príspevok) nájdete na nasledujúcom odkaze: https://www.futbalsfz.sk/section/3734 

Mgr. Radoslav Čičmanec- predseda ObFZ LC                    Štefan Pastorek – sekretár ObFZ LC
V Lučenci 16. 08. 2019
E-mail: obfzlc@obfzlc.sk  web: www.obfzlc.sk