menu

Spravodaje 2019-2020

Úradný Spravodaj ObFZ č. 05/2019-2020 02.08.2019

 

ŠTK– Mgr. D. Zdechovan

  1. V zmysle RS kap. VI/4/17 (kolidácia A a B mužstva) ŠTK nariaďuje odohrať  MFS 1. kola 6. DOUBLE STAR BET ligy dospelých ObFZ Lučenec medzi TJ Baník Kalinovo „B“ – MŠK Podrečany dňa 3. 8. 2019 o 17:00.

  2. ŠTK žiada FK o dôsledné plnenie ustanovení RS čl. XIII vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia a jeho nahratia na futbalnet.sk. 

  3. Upozorňujeme FK, ktoré si splnia povinnosť v zmysle RS čl. XIII (Vyhotovovanie videozáznamu zo stretnutia), aby si počas súťaže naďalej plnili. ŠTK bude náhodne kontrolovať u FK, ktoré videozáznam už mali zverejnený, či si túto povinnosť naďalej plnia. V prípade, ak bude mať niektorý z FK problém videozáznam zo zápasu nahrať na futbalnet z technických dôvodov, je potrebné tento uložiť na verejne dostupnú stránku, napr. youtube.com, resp. predložiť videozáznam na mediálnom nosiči priamo na Oblastný futbalový zväz v Lučenci.

  4. Žiadame DS, aby pred stretnutím dôkladne skontrolovali náležitosti a vybavenosť štadióna u klubov, v zmysle RS čl. VIII písm. g) – zdravotnícke vybavenie, kompletne vybavená lekárnička  a RS kap. XII bod 1 písm. e) – zabezpečiť prítomnosť zdravotníckej služby, lekára, resp. zdravotníka. Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS  v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.

  5. Žiadame DS, aby skontrolovali počet a označenie usporiadateľskej služby, v zmysle RS kap. XII bod 1 písm. b) - Na každom stretnutí musí byť prítomná riadne reflexnými vestami, tričkami alebo inak vhodným spôsobom označená kompletná usporiadateľská služba podľa Zákona 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí (odporúčaný minimálny počet usporiadateľov je nasledovný): 

  6. písm. b) - 6. DSB ligaObFZ LC dospelí:     6 usporiadateľov (HU + 5). Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS  v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.

 e-mail: stk@obfzlc.sk

 

Komisia mládeže – Ing. J. Havran

 

1. Na základe elektronických prihlášok boli do  súťaží mládeže ObFZ Lučenec družstvá, zoznam prihlásených je na stránke  www.futbalnet.sk 

2. Vzhľadom na neúplnosť družstiev v jednotlivých súťažiach, predlžujeme možnosť prihlásenia dojednotlivých súťaží najneskôr do 10.08.2019.                       

3. Upozorňujeme FK hrajúce 6.ligu Double BetStar dospelí mať jedno mládežnícke družstvo.

4. Výnimky hracích dní a časov ,  podobne aj požiadavky čísiel pre vylosovanie je potrebné zaslať najneskôr do 10.8. 2019

e-mail: km@obfzlc.sk

 

DK– Ing. M. Kubinec

Upozorňuje kluby, funkcionárov, hráčov a ostatných športových odborníkov, že v zmysle čl. 17/8 DP a l. 34/7 DP, sa DS udelené v súťažnom ročníku 2018/2019 prerušujú do začiatku nového súťažného ročníka 2019/2020.

 Odvolanie proti rozhodnutiu disciplinárnej komisie (okrem rozhodnutí podľa čl.37/ 3, 5 alebo 8 DP ) sa podáva na Disciplinárnu komisiu ObFZ v lehote do siedmich dní odo dňa oznámenia rozhodnutia disciplinárnej komisie (čl.84 ods. 1 DP ).

e-mail: dk@obfzlc.sk

 

Komisia rozhodcov- predseda M. Holas

Žiadame DS, aby pred stretnutím dôkladne skontrolovali náležitosti a vybavenosť štadióna u klubov, v zmysle RS čl. VIII písm. g) – zdravotnícke vybavenie, kompletne vybavená lekárnička  a RS kap. XII bod 1 písm. e) – zabezpečiť prítomnosť zdravotníckej služby, lekára, resp. zdravotníka. Zistené skutočnosti je potrebné uviesť do správy DS  v časti D - kontrolné zistenia pred stretnutím.

kr@obfzlc.sk

 

TMK – Ing. J. Šulaj

TMK SsFZ a TMK ObFZ Lučenec so súhlasom TÚ SFZ bude organizovať dňa 29.08.2019 (štvrtok – štátny sviatok) v Kalinove seminár trénerov UEFA GC/B licencie, ktorý SFZ uznáva k ďalšiemu vzdelávaniu trénerov v rozsahu 5 hodín. Účastnícky poplatok bude 10.-€. Prihlášku na doškoľovací seminár (obmedzený počet účastníkov – 60 trénerov) posielajte do 15.augusta 2019 na priloženom tlačive prihlášky (www.ssfz / úvodná stránka - aktuality) mailom na adresu peterstefanak@gmail.com

 

Matričná komisia – Š. Pastorek 

1. Upozorňujeme  ISSF manažérov FK, aby k žiadosti o vystavenie RP - u hráčov ktorým uplynula doba platnosti predchádzajúceho RP, prikladali zásadne aktualizovanú fotografiu hráča. V opačnom prípade registračné miesto  žiadosť zamietne. 

2.Upozorňujeme hráčov a zástupcov FK, že každý člen SFZ si môže uhradiť členský poplatok prostredníctvom svojho konta v ISSF. Postup: klikne na ikonu Môj účet a vyplní fakturačné údaje, ktoré potvrdí – zmeniť, následne klikne na Moje členské poplatky a vygeneruje si FA. Po tomto úkone môže pokračovať v ISSF bez obmedzenia. 

3. Podrobné informácie o vykonaných zmenách v RaPP nájdete na stránke SFZ (www.futbalsfz.sk ) v troch článkoch pod názvom SFZ-NAJVÄČŠIA NOVELA REGISTRAČNÉHO A PRESTUPOVÉHO PORIADKU SFZ. Jeho I. časť (z 18.6.2019) vysvetľuje: - Zavedenie inštitútu dočasnej registrácie, - Úpravu článku 15 odst. 5 RaPP, - Zmenu prestupových termínov amatérov – teraz aktuálne: a. od 26.06. do 15.07. kalendárneho roka (letné registračné obdobie bez obmedzenia), b. od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie s obmedzením), c. od 01.07. do 30.09. kalendárneho roka (letné registračné obdobie zo zahraničia), II. časť (z 20.6.2019): - Zavedenie zmluvného vzťahu pri amatérskych športovcoch - kde RaPP okrem pokynov prináša v prílohe aj vzor takejto zmluvy. III. časť (z 20.6.2019): - Zmena systému pri odstupnom za amatéra, - spôsob výpočtu odstupného za amatéra (9 – 19 rokov), - Novela registračného a prestupového poriadku (jún 2019) aj s dôvodovou správou, - Konsolidované znenie registračného a prestupového poriadku SFZ s vyznačenými zmenami (vyznačenie zeleným zvýraznením). V prípade akýchkoľvek ďalších otázok súvisiacich s RaPP kontaktujte rapp@futbalsfz.sk., prípadne sekretára ObFZ Lučenec(  0905 069203).

 

Správy sekretariátu

1. Upozorňujeme zástupcov FK, hrajúcich v súťažiach SsFZ, že Rozpis pre súťažný ročník 2019/2020 je k dispozícii na sekretariáte ObFZ Lučenec.

2. Upozorňujeme R a DZ, pôsobiacich v súťažiach SsFZ, že Rozpis pre súťažný ročník 2019/2020 je k dispozícii na sekretariáte ObFZ Lučenec.

3. Upozorňujeme R a DZ, pôsobiacich v súťažiach ObFZ LC, že Rozpis pre súťažný ročník 2019/2020 bude k dispozícii v priebehu budúceho týždňa  na sekretariáte ObFZ Lučenec.

4.Na základe rozhodnutia VV SFZ vypísal SFZ výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci projektu podpory výstavby, rekonštrukcie a dobudovania futbalovej infraštruktúry v rokoch 2019-2021. Všetky informácie týkajúce sa projektu a podmienok účasti v ňom (vrátane výzvy na predkladanie žiadostí o finančný príspevok) nájdete na nasledujúcom odkaze:  https://www.futbalsfz.sk/section/3734

5. Najbližšie zasadnutie VV sa uskutoční dňa 12.08.2019 o 15,30hod. v zasadačke ObFZ Lučenec



Mgr. Radoslav Čičmanec-  predseda ObFZ LC Štefan Pastorek – sekretár ObFZ LC

V Lučenci 02. 08. 2019

 E-mail: obfzlc@obfzlc.sk web: www.obfzlc.sk